Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Cand trebuie sa cereti sfatul unui ortoped? Semne si simptome. 5 Februarie 2016

Problemele aparatului locomotor nu sunt probleme care afecteaza in mod exclusiv sportivii sau persoanele de varsta a 3-a, ele pot aparea la oricine in urma unor accidentari sau activitati fizice mai mult sau mai putin intense. Ele pot avea simptome clare sau pot fi aproape asimptomatice cu exceptia unei dureri surde, care lasate netratate se pot agrava rapid.
Vizita la un doctor ortoped se recomanda imediat ce apar schimbari in flexibilitatea incheieturilor si a membrelor sau dureri la nivel muscular sau osos.

arata_img.php

Cauzele accidentelor

Cele mai dese accidentari au loc in urma unei activitati fizice intense, fara incalzire.
Alte cauze pot fi alunecarea accidentala, mai ales pe timp de iarna, caderile in timpul drumetiilor montane sau accidente la locul de joaca in cazul copiilor. Pentru entorse, luxatii si fracturi exista numeroase potentiale situatii care pot duce la accidentari, iar evitarea acestora este de multe ori imposibila.

Important este ca in momentul in care s-a produs o accidentare sa se apeleze imediat la un medic ortoped care poate aprecia gravitatea situatiei si care poate lua masurile necesare pentru ca starea sa nu se agraveze, alegand sa puna membrul accidentat in ghips, in fasa sau in cazurile extreme, chiar sa opereze pentru a repara osul.

Unele accidentari sunt mai putin evidente

Din aceasta cauza, medicii ortopezi indeamna in special sportivii si persoanele care fac activitate fizica in mod regulat sa isi cunoasca corpul si sa fie atenti la orice schimbare aparuta. Pentru ca la aceasta categorie de persoane durerile musculare pot fi adesea un rezultat normal al activitatii fizice intense si nu semnul unei accidentari, este important ca atletii sa fie foarte atenti la semnalele de alarma transmise de propriul corp pentru a putea diferentia durerile obisnuite de cele aparute in cazul unei accidentari.

In cazul in care apare suspiciunea ca ceva este in neregula se recomanda:
-intreruperea imediata a activitatii fizice
-se foloseste gheata in locul dureros, apoi o fasa elastica si se recomanda repaus pentru cel putin cateva ore
-in cazul in care durerea persista dupa o zi sau doua, se recomanda vizita imediata la un doctor ortoped.

Simptome ale unei accidentari de natura ortopedica

Simptomele care nu trebuie niciodata ignorate in cazul in care se suspecteaza o accidentare sunt usor de depistat din timp si trebuie urmate de prezentarea la spital pentru diagnostic si tratament.

Printre acestea se numara:
-umflatura in zona incheieturilor, care persista si nu dispare dupa aplicarea unei comprese cu gheata sau a unei fase elastice
-rigiditate in zona membrului sau a incheieturii afectate care impiedica folosirea membrului in mod obisnuit si nu dispare cu exercitii usoare
-o deformare evidenta in zona accidentata
-durere care nu se amelioreaza dupa aplicarea compreselor cu apa rece sau a altor metode de prim ajutor
-plagi deschise.

Pentru a nu se ajunge la accidentari ce pot interfera cu activitatea sportiva sau cariera atletilor profesionisti, cel mai important este sa se ia masurile necesare pentru a evita accidentarea.
Orice doctor ortoped poate recomanda o serie de metode preventive precum importanta incalzirii inainte de activitatea fizica intensa, obisnuirea treptata cu noi rutine si noi intensitati de exercitiu, dar si cresterea treptata si mentinerea conditiei fizice.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s