Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Semn vs simptom 3 Octombrie 2012

Filed under: Sfaturi utile — ioanadeea @ 11:21 am

Evaluarea semnelor si simptomelor este foarte importanta in diagnosticarea problemelor de sanatate si in monitorizarea evolutiei bolilor diagnosticate. In plus, evaluarea semnelor si simptomelor are o deosebita importanta in tratamentele medicamentoase in vederea determinarii eficacitatii tratamentului si in aparitia efectelor secundare.

Ce este un simptom?

Simptomul se refera la manifestarile subiective ale unei boli. Un simptom este un fenomen perceput numai de catre bolnav (de exemplu, anxietatea, durerea de spate si oboseala). De alta parte, semnele reprezinta manifestarile obiective ale bolii, observabile de catre pacient, doctor, asistenta, etc.

Ce este un semn?

Semnul se refera la manifestarile obiective ale unei boli, ce pot fi observate si de alte persoane si nu numai de catre bolnav. Prezenta sangelui in scaun este un semn. Ea poate fi observata de catre pacient, medic si asistenta. Dimpotriva, simptomele sunt, prin natura lor, subiective. Durerea abdominala este un simptom, deoarece nu este perceputa decat de catre bolnav.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s