Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Retentia hidrica si dieta 28 August 2012

Filed under: Nutritie,Sfaturi utile — ioanadeea @ 3:51 pm
Tags: , , , , , ,

E cald si multe persoane, in special femeile, sufera de retentie hidrica, manifestata prin umflarea mainilor si, mai ales, a picioarelor.
Prin prezentarea la medic, acesta este in masura sa analizeze cauzele edemului si sa recomande o anumita doza de medicament diuretic (care favorizeaza eliminarea rapida a fluidelor in exces). Insa este important de stiut ca exista si alimente care pot ajuta la imbunatatirea vitezei de eliminare a lichidelor retinute in exces de organism.

Primul ingredient alimentar care trebuie redus pana la excludere este sarea de bucatarie. Aceasta va fi inlocuita cu sare fara sodiu sau cu sare cu potasiu, disponibila in farmacie.

Alimente care au rol diuretic si ajuta la eliminarea retentiei hidrice:

Sparanghelul este o leguma care contine asparagina, un alcaloid care stimuleaza activitatea rinichilor si imbunatateste procesele circulatorii la nivel renal. Tot sparanghelul mai contine si o serie de substante care ajuta la eliminarea toxinelor din oganism, prin descompunerea acidului oxalic (care are tendinta de a uni celulele grase).

Sfecla rosie este un aliment diuretic puternic si actioneaza favorabil asupra functiilor ficatului si ale rinichilor, avand un puternic efect detoxifiant. In plus, sfecla contine fier, care ajuta la imbunatatirea compozitiei sangelui. Clorul continut in sfecla ajuta la eliminarea depozitelor de grasime, prin mobilizarea functiilor sistemului limfatic.

Varza este o leguma cu actiune diuretica, bogata in iod si sulf, ceea ce ajuta la curatarea mucoaselor intestinale si stomacale, de aceea este indicata persoanelor cu depuneri de grasimi abdominale.

Morcovul este o leguma cu actiune detoxifianta, datorita continutului mare de beta-caroten (o forma de vitamina A).

Telina are un continut ridicat de calciu aflat intr-o forma biodisponibila, pura si care poate accelera functiile sistemului endocrin, conducand inclusiv la reglarea echilibrului hidric. De asemenea, telina are un continut mare de magneziu si fier, care ajuta procesele de detoxifiere a organismului.

Castravetele are un continut mare de sulf si siliciu, minerale care stimuleaza functia renala, ajuta la indepartarea acidului uric si stimuleaza procesele de ardere a grasimilor.

Usturoiul si ceapa sunt alimente cu efect diuretic si care sunt listate intotdeauna printre alimentele care ard grasimi.

Uleiurile continute in usturoi au efect detoxifiant, favorizand un peristaltism (contractie) accentuat. Ceapa, ca si usturoiul, contine minerale si uleiuri organice care stimuleaza metabolismul si echilibreaza balanta hidrica.

Iata doar cateva alimente cu efect diuretic puternic, care pot ajuta la eliminarea excesului de apa retinut de organism, printr-un consum regulat sub forma de salate de cruditati sau sucuri stoarse proaspat.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s