Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Vitamine si minerale sub forma de tablete (II) 16 Mai 2012

Filed under: Nutritie,Sfaturi utile — ioanadeea @ 8:47 pm
Tags: , , , , ,

Tabletele de vitamine, fiind de fapt numai fractiuni din structura originala a vitaminei, devin toxice in corpul nostru. O data extrase din produsele naturale, vitaminele isi pierd valoarea. Vitaminele sintetizate sunt lipsite de valoare. Tehnologia actuala poate crea in laborator un bob de grau, dar pus in pamant nu va creste nimic din el. Un bob de grau dintr-un mormant antic, chiar daca are mii de ani vechime, pus in pamant, va creste si va rodi. Exista un singur lucru pe care graul sintetizat in laborator nu-l are : forta vietii.
Acelasi lucru lipseste si din tabletele de vitamine si minerale.

Mai rau, organismul nostru considera toxice aceste produse. Scopul nostru este sa eliminam toxinele, nu sa le
introducem in corp. Pentru cine nu stie, corpul uman este guvernat legea minimului. Cu alte cuvinte, o data ce si-a obtinut vitaminele si mineralele de care are nevoie, surplusurile sunt eliminate. Stilul alimentar pe care vi l-am descris in aceasta lucrare este menit sa va asigure toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie. Sanatatea trebuie castigata si ea se afla in produsele vii, sanatoase, nu in borcanul cu pastile.

Anasonul
Are proprietati asemanatoare cu cele ale mararului si se foloseste ca ceai
impotriva balonarilor si tusei.
Arpagicul
Este sanatos pentru rinichi si pentru glande, iar in combinatie cu uleiul de masline se foloseste cu succes impotriva afectiunilor grave ale aparatului respirator.
Busuiocul
Este un stimulator usor al nervilor si o planta cu mare putere de condimentare.
Chimenul
Are insusiri asemanatoare cu ale anasonului, la fel si ceaiul de chimen. In salate este bine sa fie folosit sub forma de pulbere.
Hreanul
Insusirile sale sunt identice cu ale ridichii, dar efectul sau este mult mai puternic. Se poate consuma ca atare sau sub forma unui suc obtinut ca si cel de ridiche.
Maghiranul si cimbrul
Sunt plante aromate, ce curata bine sangele si stimuleaza activitatea glandelor. Se potrivesc la orice fel de salate.
Mararul
Impiedica balonarile si stimuleaza digestia. Se folosesc frunzele subtiri, care se pot usca. In stare proaspata, este bogat in vitamina C.
Menta
Este utilizata mai mult ca ceai, dar lastarii tineri se pot folosi si sub forma de condiment.
Tarhonul
Este foarte sanatos si se poate pastra si uscat.
Mustarul
Atat frunzele, cat si semintele de mustar sunt intrebuintate ca medicament si condiment. Semintele se macina, iar din pulberea obtinuta se recomanda sa se ia zilnic cate o lingura.
Patrunjelul
Este una dintre cele mai bune si mai complexe plante, atat din punctul de vedere al continutului vitaminic, cat si al proprietatilor de aromatizare.
Pelinul
Cu toate ca ceaiul de pelin are un gust amar, este un bun stimulator al veziculei biliare, stomacului si intestinelor. In cantitati foarte mici, pelinul poate fi intrebuintat ca adaos la regimul de cruditati, dar numai atunci cand se foloseste mixerul.
Ridichea
Se foloseste ca salata sau ca adaos la salate. Are o mare putere de fluidificare a mucozitatilor respiratorii si se recomanda pentru topirea calculilor biliari, impotriva reumatismului si afectiunilor hepatice. Din ridiche, curatata si taiata in feliute subtiri, amestecata cu miere si lasata cateva ore, se obtine un suc care, luat cate o lingura de trei, patru ori pe zi, are efecte benefice.
Roinita
Se intrebuinteaza sub forma de ceai, fiind recomandata in tratamentele afectiunilor nervoase, renale si glandulare.
Rosmarinul
Are proprietati asemanatoare cu ale usturoiului, este foarte sanatos si chiar sub forma de ceai, dar trebuie folosit cu economie.
Salvia
Este o planta medicinala cu multiple efecte terapeutice. Se foloseste mai mult sub forma de ceai, dar in cantitati mici poate fi adaugata si in alte preparate.
Telina
De la aceasta planta se folosesc frunzele, care se pot usca pentru iarna, si radacina in diverse combinatii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s