Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Ce parere aveti despre bautul cafelei ? Dar al ceaiului ? 16 Mai 2012

Filed under: Nutritie,Sfaturi utile — ioanadeea @ 7:29 pm
Tags: , , , , ,

Cofeina din cafea este un drog care duce la dependenta.
Cafeaua decofeinizata este si mai nerecomandata, deoarece contine un
solvent chimic foarte caustic.

· Cafeaua naturala prajita contine un element toxic foarte complex, numit cafeotoxina.
Pe langa aceasta, principalii componenti ai acesteia sunt : vitamina PP, oligoelemente
si cafeina (o toxina foarte puternica). Mai are prostul obicei de a bloca circulatia
energiilor intre principalii centri energetici ai corpului.
· In cafeaua preparata nu se gasesc aproape deloc lipide, protidele si glucidele fiind in
proportie infima, deci ca valoare nutritiva este egala cu zero.
· Adevarata cafea tare de tot, tip “Ness”, cu o doza mare de cofeina, trebuie eliminata
din consumul dumneavoastra.
· Cofeina nu este o glucida si totusi pune in pericol sanatatea dumneavoastra, intrucat
stimuleaza pancreasul si genereaza o secretie de insulina.
· Marii bautori de cafea (cu sau fara cofeina) se expun unui risc suplimentar : cresterea
procentului de colesterol in sange. In plus, si nu in ultimul rand, consumul permanent
de cafea instaleaza, in timp, asa-numita vascozitate mentala, ajungandu-se la
diminuarea puterii mentale si aparitia unor crize dese de confuzie a ideilor. Se
instaleaza incoerenta musculara, tulburari ale simtirilor si stari de agitatie (betie
cafeica).

Imaginati-va creierul unui individ in urma consumului exagerat de alcool,
“dres” cu o ceasca de cafea tare ! In timp, cafeotoxina acumulandu-se in organismul
uman provoaca, la nivelul sistemului nervos central, o actiune depresiva, influentand
toti centrii nervosi.
· Teina din ceai are acelasi efect ca si cofeina si, in plus, afecteaza absorbtia fierului.
· Cafelei si ceaiului le trebuie 24 ore sa treaca prin rinichi. Mai mult de o ceasca de
cafea sau de ceai pe zi reprezinta o sarcina dificila pentru rinichi.
· Cafeaua este periculoasa si pentru ca formeaza acid in stomac. Consumata dupa masa,
forteaza mancarea sa paraseasca prematur stomacul si incetineste miscarea
intestinelor.

Sangele este usor alcalin. Cafeaua si ceaiul sunt acid
curat in corpul dumneavoastra. Mai mult acid in sange duce la retinerea unei cantitati
sporite de apa pentru a-l neutraliza, adaugand o greutate in plus corpului
dumneavoastra.
Desigur, o ceasca de cafea (fara zahar rafinat de sfecla), bauta in a doua parte a
zilei, nu o sa fie o nenorocire foarte mare. In locul ceaiului chinezesc si al cafelei, va
recomand ceaiurile de plante.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s