Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Influenta nicotinei asupra sugarilor 13 Noiembrie 2011

Filed under: Afectiuni pediatrice,Sfaturi utile — ioanadeea @ 9:58 pm
Tags: , ,

In ciuda faptului ca parintii fumeaza in alta incapere sau la distanta fata de copil, sugarii se pare ca tot absorb substante chimice periculoase de la ei.
Prof. Georg Matt, de la Universitatea din San Diego, afirma ca pana la 90% din nicotina provenita din fumul de tigara poate sa ramana atasata de pereti, haine, par sau piele.

Prof. Matt a declarat ca in urma cercetarilor sale a ajuns la concluzia ca aceste substante chimice pot fi inghitite, inhalate sau absorbite prin intermediul pielii nefumatorilor, punand astfel in pericol sanatatea sugarilor.

Studiul sau s-a bazat pe observatiile efectuate pe un lot de 49 de sugari, cu varsta mai mica de 13 luni, la care s-a depistat cotina, un derivat al nicotinei, in urina si firele de par chiar si atunci cand parintii acestora aveau grija sa fumeze in afara locuintei. La acesti sugari, cotina avea un nivel de 7 ori mai ridicat decat la sugarii cu parinti nefumatori.
Sugarii si copii mici se pare ca pot absorbi substantele chimice periculoase prin simpla atingere a mobilierului din casa unui fumator sau prin imbratisarea mamelor dupa ce acestea au fumat.

La sugarii si copii expusi la un mediu poluat se cunoaste faptul ca riscul de a dezvolta in evolutie atacuri de astm bronsic si infectii pulmonare este de doua ori mai mare fata de copii crescuti intr-un mediu nepoluat iar copii din mediul poluat au mai frecvent nevoie de spitalizare in primul an de viata.

De asemenea, copii expusi la fumul de tigara au un risc crescut de moarte subita.

Alti cercetatori sunt de parere ca greutatea mai mica (cu aproximativ 250g) a nou-nascutilor din parinti fumatori este unul dintre factorii care influenteaza negativ fatul in timpul travaliului.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s