Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Sarea si zaharul 20 August 2011

Filed under: Nutritie,Sfaturi utile — ioanadeea @ 11:20 pm
Tags: , , , , , , ,

Iata un alt motiv ca tensiunea arteriala sa creasca odata cu varsta: sodiul.
Acesta influenteaza tot mai mult tensiunea arteriala, pe masura ce inaintati in varsta, deoarece toata lumea devine treptat mai sensibila la sare si, in functie si de predispozitia genetica, acesta sensibilitate poate creste tensiunea.

In cadrul unui studiu intins pe o perioada de 10 ani, s–a descoperit o crestere progresiva a sensibilitatii la sare a intregii populatii, desi ea aparuse mai devreme si era mai spectaculoasa in cazul celor care sufereau in subsidiar si de hipertensiune.

In cazul americanilor obisnuiti, sensibilitatea la sare nu creste pana pe la varsta de 60 de ani.
Apoi, ea depinde de varsta, dar nu este obligatoriu insotita de hipertensiune.
Cumpatarea in ceea ce priveste sarea poate impiedica efectul de crestere a tensiunii la sare.
De asemenea, alti factori legati de dieta, cum ar fi cantitati adecvate de calciu si potasiu, pot micsora sensibilitatea la sare.
Sarea leaga apa in tesuturi si produce efectul de „umflare”.
Este mai bine sa aromatizati preparatele cu mirodenii si alte condimente.

Zaharul si sarea trebuie manipulate cu moderatie!

Incercati sa consumati doar ocazional produse pe baza de zahar.
Inlocuiti zaharul cu mierea sau zahar brun, din trestie de zahar.
Este bine sa consumati foarte rar bauturi care contin zahar.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s