Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Antioxidantii si rolul lor 20 August 2011

Filed under: Nutritie,Sfaturi utile — ioanadeea @ 11:48 pm
Tags: , , ,

Oxigenul sta la baza tuturor plantelor si animalelor. El este cel mai important nutriment de care are nevoie in fiecare secunda fiecare celula din organism. Fara el nu putem sa eliberam energia din hrana cu ajutorul careia se conduc toate procesele din organism.

Dar oxigenul este o substanta chimica reactiva si deosebit de periculoasa: in reactiile biochimice normale, oxigenul poate sa devina instabil si poate „oxida” moleculele din jur. Acest proces poate duce la distrugerea celulelor care sa fie punctul de pornire pentru cancer, inflamatii, lezari ale arterelor si imbaranire.

Cunoscut ca un radical liber oxidant, acest echivalent al unui deseu nuclear trebuie inlaturat pentru a indeparta pericolul. Radicalii liberi se produc atunci cand au loc procese de combustie, cum ar fi fumatul, arderea benzinei care produce gaze de esapament, radiatii, prajirea sau frigerea alimentelor si procese normale ale organismului.

Substantele chimice capabile sa faca inofensivi radicalii liberi se numesc antioxidanti. Unii sunt cunoscuti drept nutrimente esentiale, cum sunt vitamina A si betacarotenul, vitaminele C si E. Altele, cum ar fi bioflavonoidele, antocianidinele, picnogenolul si alte peste o suta de substante descoperite recent in alimente obisnuite nu au acest rol.

Echilibrul intre aportul dumneavoastra de antioxidanti si expunerea la radicali liberi poate cu adevarat sa reprezinte echilibrul dintre viata si moarte. Puteti sa inclinati balanta in favoarea dumneavoastra facand simple modificari in alimentatie si printr–o suplimentare a cantitatii de antioxidanti.

Incetinirea procesului de imbatranire nu mai este de mult un mister. Cele mai bune rezultate in studiile de cercetare s–au realizat prin administrarea animalelor de laborator de diete sarace in calorii, dar bogate in nutrimente antioxidante, cu alte cuvinte, exact ceea ce au nevoie si nimic mai mult.

Acestea reduc „stresul oxidativ” si asigura o maxima protectie antioxidanta. Animalele hranite in acest fel nu numai ca traiesc cu 40% mai mult, dar sunt si mult mai active pe tot timpul vietii. Desi studiile pe termen lung nu s–au terminat, exista motive sa se presupuna ca aceleasi principii se pot aplica si la oameni. Observatiile trecute in grafice indica deja ca riscul decesului este substantial redus la cei care fie au avut niveluri ridicate de antioxidanti in circuitul sangvin, fie au avut un aport crescut de antioxidanti prin alimentatie.

Anunțuri
 

One Response to “Antioxidantii si rolul lor”

  1. Beatrice Says:

    Un articol foarte interesant.

    Eu folosesc apa Kangen. Are proprietati foarte importante: alcalina, antioxidanta, apa vie.

    Apa este produsa de un aparat japonez http://www.kangenapa.com/ro/leveluk-sd-501.html care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa Kangen.

    Ma simt foarte bine. Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi cancer, afectiuni al rinichilor, colesterol, constipatie, artrita.

    Lista detaliata a afectiunilor: http://www.kangenapa.com/ro/prevenire-ameliorare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

    Beatrice – Bucuresti


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s