Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Nasterea prematura si riscurile ei 24 Aprilie 2011

Urmarirea sarcinii pe toata durata de catre medicul ginecolog este prima grija pentru a limita riscurile unei nasteri premature.
Intre saptamanile 29 si 34, cand au loc majoritatea nasterilor inainte de termen, copilul nu a avut inca timp sa-si dezvolte sistemul respirator si ficatul, ceea ce-i poate crea probleme de metabolizare, vindecare sau coagulare. Nasterea prematura este anuntata in doua moduri: initierea travaliului inainte de 37 de saptamani de sarcina si/sau ruptura prematura a membranelor (apa).

Cele mai frecvente cauze ale nasterii premature sunt:

Anomaliile placentare – placenta previa si hematomul retroplacentar – pot provoca o dezlipire treptata a mucoasei uterine.

Hemoragiile uterine in trimestrele II si III cresc de patru ori riscul nasterii premature. Este important sa-ti faci toate ecografiile recomandate de medic pentru a depista la timp astfel de hemoragii.

Cresterea cantitatii de lichid amniotic duce la simptome precum oboseala, umflarea gleznelor, dar si la o presiune pecolul uterin si, prin urmare, la nasterea prematura.

Un col uterin prea mic sau prea scurt nu poate tine sarcina noua luni fara repaus la pat.

Amenintarea de avort spontan din trimestrul II este un alt risc important care trebuie luat in calcul. E bine sa-i comunici medicului acest eveniment daca, intre timp, ti-ai schimbat medicul.

Febra mare duce la dezlipirea uterina, la fel infectiile cauzate de bacterii: infectii ale tractului urinar, listerioza sau bolile cu transmitere sexuala.

Diabetul gestational duce la cresterea cantitatii de lichid amniotic.

Varsta mamei sub 18 ani sau peste 35 sau femeile care au peste zece nasteri.

Fumatul, dependenta de droguri sau alcoolismul, dar si statul prelungit in picioare, oboseala, surmenajul si caldura, care provoaca deshidratare sau neputinta urinarii.

Incompatibilitatea de Rh dintre mama si fat (respectiv dintre mama si tata) scurteaza timpul de gestatie.

La toate acestea se adauga traumatismele violente la nivelul abdomenului, dar chiar si o excursie cu masina pe hartoape poate irita uterul. Asadar, ai mare grija!

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s