Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Pauza si importanta ei in sport 22 Aprilie 2011

Filed under: Refacere dupa efort,Sfaturi utile — ioanadeea @ 10:59 pm
Tags: , , , , ,

„Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese”. Dar cum stii, pana la urma, cand trebuie sa iei o pauza ca sa nu te epuizezi si cand e doar o senzatie de moment care poate fi depasita prin vointa? Marii atleti fac mereu pauze de antrenament pentru a se recupera, insa nu exista niciun program prestabilit pentru aceste pauze.

Tot ce trebuie sa faceti este sa va „ascultati” corpul: cand simtiti ca sunteti epuizat, cand aveti dureri care nu cedeaza, iar performantele scad, e clar ca e nevoie de recuperare.

Organismul da si alte semne atunci cand sunteti la capatul puterilor: cand va simtiti nemotivat si plictisit, cand va temeti de momentul in care aveti programata o sesiune de fitness sau aerobic, atunci e momentul sa va opriti.
Psihicul are un rol extrem de important in demersul sportiv – daca nu aveti motivatie, nu aveti nici performanta.

Cand simtiti ca nu mai puteti continua, e cazul sa faceti o pauza de cateva zile. Nu uitati ca pentru sesiunile de exercitii fizice e nevoie de energie si entuziasm.
Cu siguranta ca intr-o asa-zisa pauza de recuperare nu trebuie sa va insurubati in canapea si sa mancati de placere pana cand va simtiti mai bine.

E cazul sa faceti miscari usoare, placute: faceti plimbari lungi sau mergeti cu bicicleta, Yoga sau pur si simplu cateva miscari usoare de gimnastica.

Cand simtiti ca sunteti in stare, reluati exercitiile solicitante pentru a va pastra forma fizica: forta corpului incepe sa scada dupa aproape trei saptamani de inactivitate, iar dupa doua luni, corpul pierde orice progres facut atunci cand ai muncit din greu.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s