Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Beneficiile gimnasticii acvatice 18 Martie 2011

In timp ce beneficiile programelor de jogging sau de ridicat greutati sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, beneficiile programelor de aerobic acvatic de abia incep sa fie descoperite. Exercitiile tale obisnuite de intretinere pot fi eficientizate daca le faci in apa.

Avantajele gimnasticii acvatice:

Flexibilitate
Exercitiile acvatice nu numai ca iti tonifica muschii, dar lucreaza si la nivelul articulatiilor, corpul tau devenind mult mai flexibil.

Reducerea efortului
Exercitiile aerobice se fac de cele mai multe ori in apa pentru ca tu sa nu simti un efort prea mare; in apa, accelerarea respiratiei este insesizabila.

Forta muschilor
Apa este un aparat de exercitii natural si adjustabil instant. Rezistenta este de patru pana la 42 de ori mai mare in apa decat in aer.

Fara accidentari
Daca vrei sa te antrenezi pentru probe de viteza, o poti face atat in apa, cat si pe uscat, diferenta fiind ca in apa corpul tau nu este predispus la accidentari. Apa suporta 90% din greutatea corpului tau, ceea ce duce la reducerea riscurilor de accidentare.

Recuperare/ Odihna
Numeroase studii arata ca exercitiile acvatice pot ajuta la recuperarea mobilitatii si la eliminarea acidului lactic din organism.

Arderea grasimilor
S-a demonstrat ca exercitiile acvatice ajuta la arderea grasimilor in acelasi mod eficient ca si in cazul exercitiilor efectuate pe pamant, asta in cazul in care sunt efectuate la aceeasi intensitate.

Mentinerea unei pozitii corecte
Apa intareste muschii erectori ai spatelui (ca si pe cei abdominali), acest lucru ajutand la prevenirea accidentarilor si la mentinerea unei posturi bune.

Echilibru
Atunci cand faci exercitii in apa, iti construiesti o simetrie musculara, deoarece ti se opune rezistenta din ambele directii.

Echilibru general
Exercitile acvatice imbunatatesc coordonarea, prin combinarea miscarilor opuse (brat drept cu picior stang) cu rezistenta apei.

Intarirea muschilor abdominali/ erectori ai spatelui
Fara sa faci nici o flotare, poti sa iti tonifici muschii spatelui si pe cei abdominali ca urmare a rezistentei opuse de apa.

Functionalitate
Ca urmare a pozitiei verticale in apa, exercitiile acvatice sunt o pregatire foarte eficienta pentru activitatile zilnice care te solicita mai mult: de la caratul cumparaturilor la curatatul podelei.

Eliberarea de stres
Scufundarea in apa produce instant schimbari biologice, dintre care o crestere a fluxului sangvin si o trezire a simturilor. Rezultatul este o atitudine optimista instanta si un nivel redus de stres.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s