Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Recuperarea rupturilor partiale de muschi prin kinetoterapie 9 Ianuarie 2011

Ruptura partiala de muschi reprezinta ruperea mai multor fibre musculare insotita de sangerare localizata.

Primul ajutor in cazul rupturilor musculare:
– trebuie intrerupta orice activitate fizica;
– aplicarea crioterapiei pentru diminuarea durerii si oprirea sangerarii.

Simptomatologie

Ca simptomatologie leziunea este insotita de o durere violenta si imposibilitatea miscarii membrului. Intr-o ruptura mai severa se mai poate observa formarea unei depresiuni in muschi, ce se poate simti la atingere, ajungandu-se pana la formarea unui hematom si inflamarea zonei. Ruptura partiala de muschi se poate produce in urma unui efort fizic sever sau a unei intinderi excesive.

Tratament

O ruptura musculara partiala trebuie sa fie analizata de un medic de specialitate, care poate stabili severitatea traumatismului, bazandu-se pe rezultatele investigatiilor suplimentare (raze X, ultrasunete, RMN, ecografie de parti moi), iar in functie de gravitatea leziunii se poate aplica un tratament local bazat pe fizioterapie si kinetoterapie.
In cazul rupturii musculare partiale kinetoterapia are ca efect recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii, a fortei si a tonusului muscular, reducerea pana la disparitia durerii astfel incat pacientul sa-si poata relua activitatea zilnica normala.

Fizioterapia se poate aplica in ruptura partiala musculara avand efecte antialgice (reducerea durerii), miorelaxante (relaxarea musculara), decontracturante, antiinflamatorii (eliminarea inflamatiilor musculare), antiedematoase (eliminarea edemelor rezultate din acumularea de lichid din tesutul celular subcutanat), prin intermediul procedurilor de electroterapie de tip diadinamic, interferential, ultrasunete, laser si unde scurte.

Depistata si tratata la timp, ruptura musculara se vindeca in timp scurt, tesutul muscular refacandu-se mai repede decat orice alt tesut. In general pacientul isi poate relua activitatea in decurs de una, pana la doua saptamani de la producerea accidentului.

Contraindicatii

– nu se face nici un tip de masaj;
– nu se aplica crema termoactiva (efect de incalzire);
– nu se induce caldura (comprese, pungi cu apa calda).

Reclame
 

3 Responses to “Recuperarea rupturilor partiale de muschi prin kinetoterapie”

 1. florea alexandra Says:

  ce se intampla cu muschiul daca nu am realizat de la inceput ca este ruptura de muschi?piciorul s-a invinetit de la degete pana la jumatatea tibiei si doare la fel de tare dupa 2 saptamani de la trauma.nu s-a facut repaos fizic,din pacate.cum putem actiona acum ca sa se reduca maacar durerea?multumesc!

  • ioanadeea Says:

   in timp se produce atrofia muschiului rupt pana la impotenta functionala.
   foarte important este repaosul fizic…multa bafta.

   • florea alexandra Says:

    va multumesc de raspuns.,ce sa fac daca omul nu face repaos oricat m-aas ruga de el,si schioapata si acum,dupa o luna de la incident desi vanataia i-a trecut ssi nu i se mai umfla glezna?multumesc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s