Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Fructe – continut in vitamine si minerale (III) 5 Octombrie 2010

Filed under: Nutritie — ioanadeea @ 1:33 pm
Tags: , , ,

Kiwi

Continut pentru 100g:
Calorii 61 kcal
Grasimi total 0.500 g
Saturate 0 g
Polinesaturate 0.300 g
Mononesaturate 0 g
Colesterol 0 g
Carbohidrati total 14.700 g
Fibre alimentare 3 g
Zaharuri 9 g
Proteine total 1.100 g

Continut in vitamine/100g:
Vit A 87 UI
Vit C 92.700 mg
Vit E 1.500 mg
Vit K 40.300 mcg
Vit B3 0.300 mg
Vit B6 0.100 mg
Vit B9 25 mcg

Continut in minerale/100g:
Calciu 34 mg
Fier 0.300 mg
Magneziu 17 mg
Fosfor 34 mg
Potasiu 312 mg
Sodiu 3 mg
Zinc 0.100 mg

Parti bune: Kiwi este bogat in vitamina C si vitamina K, dar contine si fibre alimentare, vitamina E si potasiu. De asemenea, kiwi are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.
Parti rele: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de kiwi provin din zaharuri.

Lamaie

Continut pentru 100g:
Calorii 29 kcal
Grasimi total 0 g
Saturate 0 g
Polinesaturate 0 g
Mononesaturate 0 g
Colesterol 0 g
Carbohidrati total 9.300 g
Fibre alimentare 2.800 g
Zaharuri 2.500 g
Proteine total 1.100 g

Continut in vitamine/100g:
Vit A 22 UI
Vit C 53 mg
Vit E 0.200 mg
Vit B3 0.100 mg
Vit B6 0.100 mg
Vit B9 11 mcg

Continut in minerale/100g:
Calciu 26 mg
Fier 0.600 mg
Magneziu 8 mg
Fosfor 16 mg
Potasiu 138 mg
Sodiu 2 mg
Zinc 0.100 mg

Parti bune: Lamaia este o sursa excelenta de vitamina C si fibre alimentare, continand si vitamina B6, fier si potasiu. In plus, lamaia are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu.
Parti rele: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lamai provin din zaharuri.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s