Ioanadeea's Blog

Enjoy…

Medicamente contraindicate in sarcina 2 Mai 2010

Filed under: Gimnastica pre si postnatala — ioanadeea @ 10:36 am
Tags: , , , ,

Sarcina reprezinta un moment foarte delicat pentru o femeie fiindca aceasta rapsunde prin ceea ce face si prin felul in care isi mentine sanatatea de o viata in plus, cea in curs de dezvoltare.
Fiecare comportament al organismului mamei se reflecta si asupra copilului, incepnad de la stari emotionale (stresul duce la secretia unor hormoni care pot influenta fatul) si culminand cu alimentatia mamei, somnul si medicamentele de care aceasta are nevoie in timpul sarcinii.

Medicamente interzise in sarcina
Din pacate pe parcursul celor 9 luni mamica se poate imbolnavi, necesitand tratament. Este important de stiut ca in primul semestru de sarcina filtrul placentar nu este suficient de puternic, astfel ca toate medicamentele pe care le ia mamica vor ajunge la fat.
Printre medicamentele contraindicate in sarcina enumeram:
– unele antibiotice: tetraciclina (malformatii ireversibile ale dintilor si colorarea ireversibila a acestora spre cenusiu, afectarea smaltului dentar, anomalii ale vertebrelor si cordului), streptomicinele si kanamicinele afecteaza auzul si rinichii. Acestea sunt antibioticele cu efecte teratogene grave, insa sunt si alte antibiotice care pot da malformatii copilului. Unele antibiotice sunt inofensive in sarcina, cum ar fi oxacilinele si amoxicilinele.
– medicamente destinate aparatului cardio-vascular: majoritatea nu sunt contraindicate in sarcina, insa enalaprilul spre exemplu sau captoprilul pot da retard de crestere intrauterina.
– anticoagulantele orale
– unele antiinflamatoare: indometacinul, aspirina etc. Sunt admise insa ibuprofenul (nurofen), paracetamolul.
– medicamentele destinate reducerii senzatiei de greata si vomei, a tulburarilor intestinale sunt de asemenea interzise, exceptie face metoclopramidul.
Indicat este ca in sarcina sa evitati pe cat posibil administrarea oricarui medicament. Sunt situatii insa cand insasi prezenta sarcinii este cea care impune tratament mamicii, cum ar fi in cazurile de avort spontan care trebuie tratate, in cazul mamelor seropozitive care sunt tratate pentru a nu transmite infectia la fat etc.

Reclame
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s